Proiectul « Achieve: Awareness of Common History for Identifying and Extending the Values of Europe » a fost finanțat cu sprijinul Uniunii Europene prin Programul “Europa pentru Cetățeni”

Proiectul « Achieve: Awareness of Common History for Identifying and Extending the Values of Europe » a fost finanțat cu sprijinul Uniunii Europene prin Programul “Europa pentru Cetățeni”


Aplicabil Componentei 2 – Punctul 2.1 “Înfrățiri de orașe”
Primul eveniment internațional: Întalnirea de start proiect (KICK OFF) Participare: La eveniment au participat 57 de cetățeni, incluzând 29 de participanți din orașele Dalj, Bijelo Brdo, Aljmaš (Croația), 5 participanți din orașul Vicenza (Italia), 2 participanți din orașul Praga (Cehia), 3 participanți din orașele Čajetina, Zaječar (Serbia), 3 participanți din orașul Prilep (Macedonia), 2 participanți din orașul Mioveni (Romania), 2 participanți din orașul Herceg Novi (Muntenegru), 2 participanți din orașul Gabrovo (Bulgaria), 2 participanți din orașul Peja (Kosovo), 2 participanți din orașul Zavidovići (Bosnia Herțegovina), 2 participanți din orașul Banska Bystrica (Slovacia), 2 participanți din orașul Tirana (Albania) și 1 participant din orașul Bruxelles (Belgium). Locație / Data: Evenimentul a avut loc în Dalj, Municipiul Erdut (Croatia)  în intervalul 24/06/2019 - 26/06/2019. Scurtă descriere: Scopul principal al evenimentului din Erdut a fost sa ofere partenerilor de proiect o oportunitate de a se cunoaște și să își prezinte organizațiile, o oportunitate pentru a prezenta programul Europa pentru Cetățeni, pentru a prezenta proiectul “ACHIEVE”, obiectivele și activitățile, și pentru fiecare partener să prezinte situația de la acea vreme a euroscepticismului în țara sa, urmând să se stabilească activitățile ce se vor realiza la următoarele întâlniri internaționale din Cehia, Kosovo și Italia.  Al doilea eveniment internațional; CE ÎNSEAMNĂ SĂ FII EUROPEAN
Participare:
La eveniment au participat 40 - 42 de cetățeni (în funcție de ziua evenimentului), incluzând 14 participanți din Cehia, 5 participanți din Italia, 3 participanți din Macedonia, 2 participanți din Croația, 2 participanți din Kosovo, 2 participanți din Bulgaria, 2 participanți din Serbia, 2 participanți din Albania, 2 participanți din Bosnia Herțegovina, 2 participanți din România, 2 participanți din Muntenegru, 1 participant din Slovacia și 1 participant din Belgium. Locație / Data: Evenimentul a avut loc în Praga (Cehia) la House of national minorities, în intervalul 19/02/2020 - 21/02/2020
Scurtă descriere: Scopul evenimentului a fost să prezinte rezultatele primului eveniment local, cu accent pe identitate și cetățenie Europeană. ALDA a prezentat metode de a menține cetățenii antrenați de-a lungul implementării fazelor locale.  Al treilea eveniment international: EUROSCEPTICISM: CARE SUNT CONTRA-NARATIVELE ? Participare: La eveniment au participat 53 de cetățeni, incluzând 50 de participanți din orașul Peja (Kosovo),  2 participanți din Vicenza (Italia) și un participant din Croația. Locație / Data: Evenimentul a avut loc în Municipiul Peje (Kosovo) în intervalul 05/12/2021 - 07/12/2021 Scurtă descriere: Obiectivul evenimentului a fost să prezinte și să identifice cauzele Euroscepticismului și să definească o strategie comună pentru a combate acest fenomen.. ALDA a oferit locația pentru eveniment. Ziua de  06/12/2021 a fost dedicată atelierului, “Să împarțim elemente ale identității comune”. În cadrul acestui atelier s-a discutat despre ce înseamnă mai exact să fii European și s-au prezentat diverse opinii legate de cum este percepută identitatea. Ziua de 07/12/2021 a fost dedicată cauzelor Euroscepticismului și contra-narativelor, dar a fost si o oportunitate de a prezenta punctul de vedere al statului Kosovo față de Uniunea Europeană.  Al patrulea eveniment internațional: SĂTUI DE GRANIȚE Participare: La eveniment au participat 47 de cetățeni, încluzând 28 de participanți din Italia, (16 prezenți fizic + 12 on line), 3 participanți din Albania, 3 participanți din Bulgaria, 2 participanți din Croația, 2 participanți din Bosnia Herțegovina, 1 participant din Cehia, 1 participant din Slovacia, 1 participant din Kosovo, 1 participant din Serbia, 1 participant din Ucraina, 1 participant din România, 1 participant from Muntenegru, 2 participanți din Macedonia. Locație / Data: Evenimentul a avut loc în Vicenza (Italia), în intervalul 04/04/2022 - 05/04/2022 Scurtă descriere: Obiectivul evenimentului a fost să promoveze identitatea Uniunii Europene și traversarea granițelor, de a prezenta Harta Cetățeniei Globale și să evalueze proiectul. Municipalitatea Breganze și Institutul Rezzara au fost gazdele evenimentului cu sprijinul ALDA. În data de 4 Aprilie s-a tinut o sesiune publică de discuții, cu tematica: Tranzitul popoarelor. Traversarea granițelor în ciuda crizelor recente.

Aplicabil Componentei 2 – Punctul 2.2 “Rețele de orașe” Punctul 2.3 "Proiecte ale societății civile" Componenta 1 – "Comemorare Europeană"
4 evenimente au fost organizate în cadrul acestui proiect:

Faza Locală 1: DESCOPERIȚI-VA IDENTITATEA
Participare:
La faza locală 1 au participat 501 cetățeni din tările partenere de proiect. La evenimentul din Erdut au participat 33 citizens, dintre care 27 din Dalj (Croația), 5 din Bijelo Brdo (Croația) și 1 din Vukovar (Croația). La evenimentul din Cajetina au participat 30 de cetățeni, dintre care 30 din Cajetina (Serbia). La evenimentul din Slovacia au participat 30 de cetățeni, dintre care 30 din of Banská Bystrica (Slovacia). La evenimentul din Praga, organizat de House of National minorities, au participat 20 - 40 de cetățeni din Praga (Cehia). La evenimentul din Macedonia, organizat de SEGA, au participat 35 de cetățeni, dintre care 35 din Prilep (Macedonia de Nord). La evenimentul din Albania, oranizat de CRLDS, au participat 67 de cetățeni dintre care 33 din Vlora (Albania), 17 din Ura Vajgurore, Municipiul Dimal (Albania), și 5 din Tirana (Albania). La evenimentul organizat de Insitutul Rezzara au participat 52 de cetateni, dintre care 21 din Vicenza (Italia), 1 din  Bolzano Vicentino (VI) (Italia), 4 din Montebello Vicentino (VI) (Italia), 3 in Sarego (VI) (Italia), 2 din Gambellara (VI) (Italia), 1 din Alonte (VI) (Italia),  20 din Lonigo (VI) (Italia). La evenimentul organizat in Mioveni au participat 75 de cetațeni din Mioveni (Romania). La evenimentul organizat în Bulgaria de RAM au participat 130 de cetațeni dintre care 5 din Sevlievo (Bulgaria), 10 din Dryanovo (Bulgaria), 10 din Apriltsi (Bulgaria), 8 din Antonovo (Bulgaria), 5 din Ugarchin (Bulgaria), 7 din Teteven (Bulgaria), 85 din Gabrovo (Bulgaria). La evenimentul din Zavidovici au participat 51 de cetațeni din orașul Zavidovići (Bosnia și Herțegovina). La evenimentul din Peja au participat 25 de cetațeni ai orașului Peja (Kosovo). La evenimentul din Herceg Novi au participat 103 de studenți din Herceg Novi (Muntenegru). Locație / Data: Evenimentele au avut loc în fiecare țară parteneră de proiect. (Erdut-Croația, Cajetina-Serbia, CEE CN-Slovacia, House of national minorities-Cehia, SEGA-Macedonia, CRLDS- Albania, Istituto Rezzara-Italia, Mioveni-Romania, RAM-Bulgaria, Zavidovici-Bosnia și Herțegovina, Breganze-Italia, Peje-Kosovo, Herceg Novi-Muntenegru), în intervalul August 2019 - Ianuarie 2020.
Scurtă descriere: Obiectivul evenimentelor a fost să introduce proiectul, să crească nivelul de conștientizare legat de identitate și să introduce conceptul de Euroscepticism.  
Faza locală 2: DESCOPERI-TI-VĂ IDENTITATEA EUROPEANĂ Participare: La faza locală 2 au participat 2086 cetățeni din tările partenere de proiect. La evenimentul din Erdut au participat 34 de cetățeni, dintre care 28 din Dalj (Croația), 3 din Bijelo Brdo (Croația), 1 din Erdut (Croația), 1 din Osijek (Croația) și 1 participant din Čepin (Croația). La evenimentul din Cajetina au participat 30 de cetățeni din orașele Cajetina și Zlatibor (Serbia). La evenimentul din Slovacia organizat de CEE CN au participat 1700 de cetațeni din mediul online dintre care 811 din Banská Bystrica (Slovacia), 243 din Bratislava (Slovacia), 150 din Košice (Slovacia), 119 din Prešov (Slovacia), 87 din Nitra (Slovacia), 71 din Žilina (Slovacia), 69 din Trenčín (Slovacia) and 63 in Trnava (Slovacia). La evenimentul din Praga au participat 25 de cetățeni ai orașului Praga (Cehia). La evenimentul din Macedonia, organizat de SEGA, au participat 30 de cetățeni ai orașului Prilep (Macedonia de Nord). La evenimentul organizat de CRLDS în Albania au participat 63 de cetățeni dintre care 33 din Vlora (Albania), 16 din Berat (Albania), 4 din Ura Vajgurore (Albania), 5 din Kucova, (Albania) și 5 din Tirana (Albania). La evenimentul organizat de Institutul Rezzara au participat 104 cetațeni dintre care 30 din Vicenza (Italia), 4 din Nove (VI) (Italia), 3 din Bressanvido (VI) (Italia), 1 din Sandrigo (VI) (Italia), 1 din Colceresa (VI) (Italia), 11 din Marostica (VI) (Italia), 1 din Lugo (VI) (Italia), 1 din Schio (VI) (Italia), 1 din Pianezze San Lorenzo (VI) (Italia), 26 din Breganze (VI) (Italia), 11 din Fara (VI) (Italia), 8 din Sarcedo (VI) (Italia), 4 din Zuliano (VI) (Italia), 1 din Montecchio Precalcino (VI) (Italia), 1 din Calvene (VI) (Italia). La evenimentul din Mioveni au participat 15 cetațeni dintre care 11 dintre ei din Mioveni (Romania). La evenimentul organizat de RAM în Bulagria au participat 31 de cetățeni dintre care 31 au fost elevi de clasa a 12-a de la liceul Național Aprilov din Gabrovo (Bulgaria). La evenimentul din Zavidovici au participat 40 de cetățeni din Zavidovići (Bosnia și Herzegovina). La evenimentul din Peja au participat 25 de cetățeni din Peja (Kosovo). La evenimentul din Herceg Novi au participat 14 cetățeni dintre care 14 din Herceg Novi (Muntenegru) Locație / Data: Evenimentele au avut loc în fiecare țară parteneră de proiect. (Erdut-Croația, Cajetina-Serbia, CEE CN-Slovacia, House of national minorities-Cehia, SEGA-Macedonia, CRLDS- Albania, Istituto Rezzara-Italia, Mioveni-Romania, RAM-Bulgaria, Zavidovici-Bosnia și Herțegovina, Breganze-Italia, Peje-Kosovo, Herceg Novi-Muntenegru), în intervalul Martie 2020 – Septembrie 2020 Short description: Obiectivul evenimentului a fost să concentreze atenția asupra identității comune din Uniunea Europeană și să identifice cauzele Euroscepticismului prin metode educationale nonformale.
Faza locală 3: SĂ CREĂM “HARTA CETĂȚENIEI GLOBALE” Participare: La faza locală 3 au participat 502 cetățeni din tările partenere de proiect La evenimentul din Erdut au participat 33 de cetățeni dintre care 27 din Dalj (Croatia), 3 din Bijelo Brdo (Croatia), 1 participant from the city of Erdut (Croatia), 1 din Osijek (Croația) și 1 participant din Čepin (Croația). La evenimentul din Cajetina (Serbia) au participat 30 de cetățeni ai orașului.. La evenimentul din Slovacia, organizat de CEE CN, au participat fizic 25 de cetățeni și evenimentul a avut 1200 de vizualizări online, dintre care 15 din Banská Bystrica (Slovacia) și 10 din Bratislava (Slovacia). La evenimentul din Praga au participat 22 de cetățeni, printre care copii si profesori de la gradinița din Studánka (Czech Republic). La evenimentul din Macedonia, organizat de SEGA, au participat 31 de cetățeni din Prilep (Macedonia de Nord). La evenimentul din Albania, organizat de CRLDS, au participat 98 de cetățeni, dintre care 37 din Durres (Albania), 33 din Vlora (Albania), 28 din Tirana (Albania). Evenimentul organizat de Istituto Rezzara a avut 105 participanți, dintre care 1 din Monteviale (VI) (Italia), 7 din Isola Vicentina (VI) (Italia), 1 din Nanto (VI) (Italia), 1 din Dueville (VI) (Italia), 4 din Vicenza (Italia), 24 din Caldogno (VI) (Italia), 5 din Monte di Malo (VI) (Italia), 7 din San Vito di Leguzzano (VI) (Italia), 55 din Malo (VI) (Italia). Evenimentul din Mioveni (România) a avut 26 de participanți din Mioveni. La evenomentul organizat de RAM în Bulagaria au participat 30 de cetățeni din orașul Gabrovo (Bulgaria). La evenimentul din Zavidovici au participat 90 de cetățeni ai orașului Zavidovići (Bosnia Herțegovina). La evenimentul din Peja au participat 25 de cetățeni ai orașului Peja (Kosovo). Locație / Data: Evenimentele au avut loc în fiecare țară parteneră de proiect. (Erdut-Croația, Cajetina-Serbia, CEE CN-Slovacia, House of national minorities-Cehia, SEGA-Macedonia, CRLDS- Albania, Istituto Rezzara-Italia, Mioveni-Romania, RAM-Bulgaria, Zavidovici-Bosnia și Herțegovina, Breganze-Italia, Peje-Kosovo, Herceg Novi-Muntenegru), în intervalul Octombrie 2021 – May 2022. Short description: Obiectivul evenimentelor a fost crearea “Hărții Cetățeniei Globale”
Faza locală 4: CONEXIUNI EUROPENE – SĂ IMPĂRȚIM EXPERIENȚELE CU COMUNITĂȚILE LOCALE Participare: La faza locală 4 au participat 473 cetățeni din tările partenere de proiect. La evenimentul din Erdut au participat 33 de cetățeni, dintre care 27 din Dalj (Croația), 3 din Bijelo Brdo (Croația), 1 din Erdut (Croația), 1 din Osijek (Croația) și 1 participant din Čepin (Croația). La evenimentul din Cajetina au participat 20 de poeți și actori, în total aproximativ 50 de cetățeni luând ân calcul si spectatorii, din Cajetina (Serbia). Evenimentul din Slovacia, organizat de CEE CN a avut 15 participanți Banská Bystrica (Slovacia). La evenimentul din Praga, organizat de House of National minorities, au participat 40 de cetățeni de la Școala Generală Smolkova (Czech Republic). La evenimentul organizat de SEGA in Macedonia au particpat 45 de cetășeni dintre care 30 din Prilep (Macedonia de Nord). Evenimentul din Albania organizat de CRLDS a avut 65 de participanși dintre care 51 din Vlora (Albania), 8 din Tirana (Albania), 2 participants from the City of Durres (Albania), 2 din Berat (Albania) și 1 din Ura Vajgurore (Albania). Evenimentul organizat de Istituto Rezzara a avut 111 participanți, dintre care 38 din Vicenza (Italia), 1 din Barbarano Vicentino (VI) (Italia), 1 din Altavilla (VI) (Italia), 1 din Costabissara (VI) (Italia), 2 din Caldogno (VI) (Italia), 41 din Breganze (VI) (Italia), 8 din Fara (VI) (Italia), 5 din Zugliano (VI) (Italia), 6 din Sarcedo (VI) (Italia), 3 din Montecchio (VI) (Italia), 2 din Lugo (VI) (Italia), 1 din Sandrigo (VI) (Italia), 1 din Thiene (VI) (Italia), 1 din Carrè (Italia). La evenimentul din Mioveni au participat 28 de cetățeni din Mioveni (România). La evenimentul din Bulgaria au participat 33 de persoane, studenți si profesori de la școala "Dr. Nikola Vasiliadi", Stara Planina (Bulgaria). La evenimentul din Zavidovici au partcipat 55 de persoane, toate din Zavidovići (Bosnia Herțegovina). La evenimentul din Peja au participat 18 cetățeni din orașul Peja (Kosovo).      Location / Dates: Evenimentele au avut loc în fiecare țară parteneră de proiect. (Erdut-Croația, Cajetina-Serbia, CEE CN-Slovacia, House of national minorities-Cehia, SEGA-Macedonia, CRLDS- Albania, Istituto Rezzara-Italia, Mioveni-Romania, RAM-Bulgaria, Zavidovici-Bosnia și Herțegovina, Breganze-Italia, Peje-Kosovo, Herceg Novi-Muntenegru), în intervalul Aprilie 2022 – May 2022. Short description: Obiectivul evenimentelor a fost să distribuie rezultatele ultimului eveniment international către comunitățile locale. .

Alte sugestii

Miercuri se oprește curentul la Mioveni!
ATENȚIE! SE OPRESC GAZELE LA MIOVENI!
Atenție! Joi se oprește curentul electric
Ajutoare pentru încălzirea locuințelor. Acte și condiții necesare
Atenție! Mâine se oprește curentul electric!